Voor meer informatie bel: 085 0410 177 of stuur ons een email: [email protected]

U bent nu hier: Home / Handel | Detailhandel / Nieuwe optimalisatiesoftware voor bakkerijen door Onprove en Silowacht

Nieuwe optimalisatiesoftware voor bakkerijen door Onprove en Silowacht

Sharing is caring

DPS NxT is de nieuwste optimalisatiesoftware voor bakkerijen, gelanceerd door Onprove en Silowacht. Deze nieuwe software ondersteunt de aansturing van de doseersoftware SmartBakery van Silowacht. De Market Food Group (MFG) heeft de software getest en inmiddels is de DPS NxT in gebruik bij meerdere bakkerijen van MFG.

Projectleiders Marc van Amersfoort van Onprove en Jules Plevier van Silowacht zijn trots op het product: “Nu we de kracht van elkaars software kennen, weten we ook hoe we er het meeste uit kunnen halen. Dankzij deze samenwerking krijgen onze bakkers nog meer inzicht, controle en kwaliteit op hun producten.”

Voedselproductieprocessen verbeteren

Onprove kan met zijn Manufacturing Execution Systeem (MES) de productieprocessen realtime bewaken en aansturen. Zo kan de voedselproductie zo accuraat mogelijk voorspeld worden met zo min mogelijk verspilling in materialen en mensuren. Het bedrijf uit Waddinxveen werkt onder meer voor klanten zoals Cerelia, Uniekaas en Marne Mosterd.

Silowacht is met SmartBakery marktleider in het optimaliseren van de processen bij bakkerijen. DPS NxT, de nieuwe module binnen MES, ondersteunt de aansturing van de doseersoftware. Doordat Onprove en Silowacht nu hun krachten hebben gebundeld, kunnen hun klanten de processen nog verder optimaliseren. De afgelopen maanden hebben medewerkers cursussen gevolgd om het systeem te leren kennen, waardoor continue verbetering is gewaarborgd.

Door de MES-software van Onprove te koppelen aan de doseersoftware van Silowacht, krijgt de klant inzicht in het complete gebruik van grondstoffen. De koppeling van de software zorgt er ook voor dat alleen de correct grondstoffen worden toegevoegd. Het systeem ontdekt ook incorrecte toevoegingen. Daarnaast krijgt de klant inzicht in temperatuur, tijd en gewicht en waar die eventueel afwijken van de normale waarden die bij het product horen. Dit zijn sleutel indicatoren waarop een bedrijf actief kan sturen om de prestaties te verbeteren. Het proces wordt zo volledig inzichtelijk en er kan altijd worden achterhaald, wat er wanneer is gebeurd en welke grondstoffen en hoeveelheden erbij betrokken waren. Zo wordt het nog makkelijker om efficiënt en duurzaam te werken en ook hoogwaardige kwaliteit te leveren.